Ενημερωτική Συνάντηση για τα νέα ΠΣ στα Φιλολογικά Μαθήματα (Εξ αποστάσεως)

Ενημερωτική Συνάντηση για τα νέα ΠΣ στα Φιλολογικά Μαθήματα (Εξ αποστάσεως)

Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών για τη Διδασκαλία, την Αξιολόγηση και τα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Νέων Ελληνικών, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Λατινικών

 

Η διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Λύκειο, και ιδιαίτερα στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου, η αξιολόγηση των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι πρόσφατες αλλαγές στη διδακτέα – εξεταστέα ύλη, σε συνδυασμό με τα ανανεωμένα προγράμματα σπουδών δημιουργούν την ανάγκη επαναπροσδιορισμού του τρόπου διδασκαλίας, της αξιολόγησης και της προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα ζητήματα, όπως τα στοιχεία θεωρίας και το ερμηνευτικό σχόλιο στη συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας, η διδασκαλία του διδαγμένου κειμένου στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, οι γραπτές και οπτικές πηγές στην Ιστορία και η επαναφορά των Λατινικών στη Θεωρητική Κατεύθυνση, απασχολούν όλους όσοι είμαστε εκπαιδευτικοί τάξης.

Σκοπός Ημερίδας

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, καλούν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμμετάσχουν στις εργασίες μιας ακόμα ημερίδας, την οποία διοργανώνει ο κλάδος φιλολόγων των Εκπαιδευτηρίων. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση σχετικά με όσα ζητήματα ή προβλήματα αναφέρθηκαν παραπάνω και ανακύπτουν ως δυσκολίες στην καθημερινή εκπαιδευτική πράξη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022.

Εισηγητές Ημερίδας

Εισηγητές είναι έγκριτοι σχολικοί σύμβουλοι και συντονιστές. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν προτάσεις για τη διδακτική και την εξεταστική διαδικασία, με στόχο οι εκπαιδευτικοί να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές τους να ανταποκριθούν με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

Το δικαίωμα συμμετοχής και η είσοδος στη διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ελεύθερη για όλους. Μετά την ημερίδα θα σταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Εγγραφή στην ημερίδα:

  • Για να δείτε το πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου-Ημερίδα Φιλολόγων 2022

  • Για να συμπληρώσετε απευθείας τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου Απευθείας Δήλωση

 

Για πληροφορίες (όχι για τηλεφωνική εγγραφή) επικοινωνήστε στο 211-5002300, κυρία Φραγκογιάννη Πέπη (10:00-17:00).

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

09:00-09:30 π.μ.

Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί

09:30-10:10 π.μ.

Αλεξάνδρα Δημακοπούλου, ΣΕΕ (ΠΕ02), ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου Παναγιώτης Πυρττυρής, ΣΕΕ (ΠΕ02), 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής. Τίτλος εισήγησης: «Διδάσκοντας Ιστορία από γραπτές και οπτικές πηγές»

10:20-11:00π.μ.

Πολυξένη Μπίλλα, Σύμβουλος Α’ ΙΕΠ θεματική 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής. Τίτλος εισήγησης: «Από την κατανόηση στην ερμηνεία των κειμένων»

11:10-11:50 π.μ.

Ερασμία Βασμανόλη, ΣΕΕ (ΠΕ02), 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τίτλος εισήγησης:  «Αρχαία ανθρωπιστικού προσανατολισμού Γ Λυκείου: ολιστική προ­σέγγιση των κειμένων – γραμματισμοί (κειμενικός, κριτικός, κοινωνικός, ψηφιακός) – συγκλίσεις με τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας»

12:00-12:30 μ.μ.

Στρατής Μαϊστρέλλης, ΣΕΕ (ΠΕ02), 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής. Τίτλος εισήγησης: «Αναπροσανατολισμός της διδασκαλίας του μαθήματος των Λατινικών. Μεταβατικά και Νέα Προγράμματα Σπουδών»

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!