Νεοελληνική Γλώσσα: Θέμα Β Γλωσσικές Επιλογές

Νεοελληνική Γλώσσα: Θέμα Β Γλωσσικές Επιλογές

Λήψη Αρχείου

Συμπληρώνοντας το e-mail σας, θα δείτε άμεσα το σύνδεσμο για τη λήψη του αρχείου.

Στο παρόν αρχείο «Νεοελληνική Γλώσσα: Θέμα Β Γλωσσικές Επιλογές» έχουν συγκεντρωθεί σύντομες και περιεκτικές συμβουλές για την προσέγγιση των ερωτήσεων που αποσκοπούν στον εντοπισμό και την αξιολόγηση των γλωσσικών επιλογών των συντακτών των κειμένων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το Θέμα Β αποτελεί τη βάση για την επίτευξη υψηλής βαθμολογίας στην έκθεση στις πανελλήνιες
Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν τις γλωσσικές επιλογές των συγγραφέων και τα αποδείξουν έμπρακτα ότι μπορούν να διακρίνουν τα διάφορα κειμενικά είδη με ενδογλωσσικά κριτήρια.
✒️ Τα σημεία στίξης
✒️τα ρηματικά πρόσωπα
✒️ η τροπικότητα
✒️ η χρήση ευθέος ή πλάγιου λόγου αποτελούν μερικά μόνο από τα στοιχεία που εξετάζονται οι μαθητές.

Οι μαθητές οφείλουν να προσαρμόζουν τις απαντήσεις τους στις συγκεκριμένες κειμενικές ανάγκες και να τις διατυπώνουν με ακρίβεια και σαφήνεια.

Στο συγκεκριμένο αρχείο παρουσιάζουμε σύντομα και ευχάριστα τα σημαντικότερα στοιχεία θεωρίας για να βοηθήσουμε τους υποψηφίους στην προετοιμασία τους.

Το αρχείο «Νεοελληνική Γλώσσα: Θέμα Β Γλωσσικές Επιλογές»  επιμελήθηκε η συνάδελφος Άννα Σιάτρα και διανέμεται δωρεάν από τον ιστότοπό μας.

Συμπληρώνοντας το e-mail σας, θα λάβετε άμεσα μήνυμα με το σύνδεσμο για τη λήψη του αρχείου.

Το αρχείο είναι έτοιμο για εκτύπωση και δεν απαιτεί καμία περαιτέρω προσπάθεια επεξεργασίας πριν την χρήση του.

 

Ακόμη, στη σελίδα μας Downloads μπορείτε να βρείτε με ένα κλικ δωρεάν πολλά ακόμη αξιόλογα αρχεία για κατέβασμα σχετικά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Νεοελληνική Γλώσσα: Θέμα Α Περίληψη

Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου Αποδελτίωση

Θέμα Β Προθετικότητα (Ερωτήσεις-Απαντήσεις)

Νεοελληνική Γλώσσα Θέμα Β Ενδεικτικές Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Τράπεζα Θεμάτων Β Λυκείου Αποδελτίωση Ερωτήσεων

 

Μην ξεχάσετε να πατήσετε «Μου Αρέσει» στην σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για οτιδήποτε σχετικό με τα Φιλολογικά!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!