Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης - Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη (Νέο Σύστημα)

Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας στη Θεσσαλονίκη (Νέο Σύστημα)

Οι αλλαγές στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας σε συνδυασμό με την πρόσφατη αύξηση της ύλης στην Ιστορία Κατεύθυνσης αλλάζουν τα δεδομένα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της προετοιμασίας των υποψηφίων για είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση από την προσεχή χρονιά. Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ομάδα Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος διοργανώνουν “Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης – Ιστορίας” με χορηγό επικοινωνίας το filologika.gr 

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο συναντήσεων και Ημερίδων Διδακτικής, οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια από την συνεργατική κίνηση «Η Κερκίδα των Φιλολόγων». Το πλήθος των αιτημάτων από συναδέλφους στη Βόρειο Ελλάδα και η θέρμη με την οποία αγκαλιάστηκε αντίστοιχη  εκδήλωση πέρυσι το καλοκαίρι έδωσαν ώθηση στη διοργάνωση μιας ακόμη εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή το γνωστό συνάδελφο Φώτη Παντόπουλο, ο οποίος θα αναφερθεί στα νέα δεδομένα μετά και τις πρόσφατες αλλαγές στα μαθήματα της Έκθεσης και της Ιστορίας Προσανατολισμού.

Λίγα Λόγια για τον Ομιλητή

Ο Φώτης Παντόπουλος εργάζεται με το project διδακτικής και συμβουλευτικής «My name is Teacher»  από το 2012 παρουσιάζοντας πλήθος video και -τα τελευταία 3 έτη- τηλεοπτικών εκπομπών «Η ώρα του Δασκάλου», τα οποία αφορούν τη διδασκαλία της έκθεσης και τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Από το 2015 παραδίδει σεμινάρια επιμόρφωσης φιλολόγων σε όλη τη χώρα με μεγάλη επιτυχία.

Αναγνωρίζοντας το υπάρχον κενό σε ζητήματα διδακτικής προσφέρει απλόχερα την εμπειρία που έχει αποκομίσει ασχολούμενος επί 30 έτη με τη διδασκαλία του μαθήματος της Έκθεσης, αλλά και επί 18 έτη ειδικά με τη Διδακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Στην Διημερίδα θα καλυφθούν αντικείμενα τα οποία, ενώ αποτελούν καθημερινό ζητούμενο στον εργασιακό μας χώρο, δεν διδάσκονται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Τόπος Διεξαγωγής

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, Αίθουσα Α31, στον 1ο όροφο, το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου 2019.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Διημερίδα Διδακτικής συμβουλευτείτε τον παρακάτω χάρτη:

 

Για τη δική σας διευκόλυνση παραθέτουμε επιπλέον σχεδιάγραμμα με την κατανομή των σχολών εντός της Πανεπιστημιούπολης.

 

Σχολή Θετικών Επιστημών

Πρόγραμμα Διημερίδας

Πρώτη μέρα: Παρουσίαση Έκθεσης

Ώρα έναρξης: 10:00

Διάλειμμα: 13:00- 13:30

Ώρα Λήξης: 15:00

Δεύτερη μέρα: Παρουσίαση Ιστορίας

Ώρα έναρξης: 10:00

Διάλειμμα: 13:00- 13:30

Ώρα Λήξης: 15:00

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην Διημερίδα Διδακτικής Έκθεσης και Ιστορίας που διοργανώνουν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και η Ομάδα Τηλεκπαίδευσης του εν λόγω Τμήματος,  συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στη φόρμα που θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Αίτηση συμμετοχής 

Κόστος

Η είσοδος και η παρακολούθηση της Διημερίδας είναι δωρεάν, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x