Διαμαρτυρία Της Π.Ε.Φ. Για Τις Αλλαγές Στις Εξετάσεις Γυμνασίου!

Διαβάστε την διαμαρτυρία της Ένωσης Φιλολόγων

για την κατάργηση των εξετάσεων στα Αρχαία στο Γυμνάσιο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Πολυτεχνείου 6, 10433

Αθήνα τηλ.: 210-5243434, fax: 210-5228231

e-mail: p-e-f@otenet.gr

http://www.p-e-f.gr

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Σήμερα, Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016, κατόπιν πρωτοβουλίας της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι της Ακαδημίας Αθηνών, των Πανεπιστημίων Αθηνών, Πελοποννήσου και Ιωαννίνων, της Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων, της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς, του Οργανισμού για τη διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας, του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», των Τοπικών Συνδέσμων Φιλολόγων και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αναπληρωτών Φιλολόγων.

Οι εκπρόσωποι των ανωτέρω φορέων διατύπωσαν τη μεγάλη αγωνία και την εντονότατη διαμαρτυρία τους για την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται, κατά το τελευταίο διάστημα, η ανθρωπιστική παιδεία και δήλωσαν ότι:

  • α. Υπερασπίζονται τη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής στο όνομα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, της ποικιλίας, της πλαστικότητας και της πολυμορφίας της.
  • β. Υπερασπίζονται τις ανθρωπιστικές αξίες που προβάλλονται από τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, όχι ως υπόθεση συντεχνιακή, αλλά με τη συνείδηση ότι διατυπώνουν θεμελιώδες αίτημα για αληθινή και ουσιαστική παιδεία.
  • γ. Θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αποκαταστήσουν το κύρος των ανθρωπιστικών μαθημάτων τόσο σε επίπεδο ωρολογίου προγράμματος όσο και σε επίπεδο διδακτικής αναμόρφωσής τους.
  • δ. Ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει τις σχετικές εγκυκλίους που πλήττουν τον φιλολογικό κόσμο και να προχωρήσει σε διάλογο με τους αρμόδιους επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Για τους εκπροσώπους των φορέων

Ο Πρόεδρος Της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Αναστάσιος

Αγγ. Στέφος, δ.φ.

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x