Διαγωνισμός: Βιβλία Συνεξέτασης Έκθεσης Λογοτεχνίας Εκδόσεις Χατζηθωμά

Διαγωνισμός: Βιβλία Συνεξέτασης Έκθεσης Λογοτεχνίας Εκδόσεις Χατζηθωμά

Η κατάθεση του νέου πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία έρχεται να ανατρέξει το υπάρχον πεδίο στο μάθημα της Έκθεσης. Ανάμεσα στις αλλαγές που εισηγείται η ηγεσία του Υπουργείου περιλαμβάνεται και η αλλαγή στον τρόπο εξέτασης του μαθήματος στο πλαίσιο των εξετάσεων για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς από το νέο σχολικό έτος θα συνεξετάζονται η Νεοελληνική Γλώσσα και η Λογοτεχνία.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα επέλθει ομογενοποίηση στον τρόπο εξέτασης του μαθήματος σε όλο το Λύκειο. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τις 11-10-18 το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ενημερωτικό έγγραφο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Λύκεια της χώρας με το οποίο γνωστοποιούσε την αλλαγή του τρόπου αξιολόγησης του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας στην Α και Β Λυκείου.

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις οι μαθητές στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα εξετάζονται σε ένα ενιαίο τρίωρο από κοινού στην Νεοελληνική Λογοτεχνία και την Έκθεση. Πέρα από τις  αλλαγές στον τρόπο επιμερισμού των μορίων κατά την αξιολόγηση το επίμαχο σημείο είναι ότι οι μαθητές πλέον θα εξετάζονται σε αδίδακτο λογοτεχνικό κείμενο (ποίημα ή διήγημα ή απόσπασμα από μυθιστόρημα ή θεατρικό έργο). Η παραπάνω απαίτηση δημιουργεί πρόσθετο φόρτο εργασίας για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καλούνται να εντοπίσουν και να διαμορφώσουν λογοτεχνικά κείμενα κατάλληλα για τις ανάγκες της νέας μορφής της εξέτασης.

Για το λόγο αυτό οι Εκδόσεις Χατζηθωμά με αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητα σπεύδουν να συνδράμουν τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή με τρεις πρόσφατες εκδόσεις, οι οποίες πληρούν πλήρως τις προϋποθέσεις εξέτασης και καλύπτουν όλες τις νέες ανάγκες όπως αυτές ανακύπτουν από το νέο πρόγραμμα σπουδών.

Νέα Ελληνικά ΕΠΑ.Λ & Ενδοσχολικές ΓΕΛ

Για τους μαθητές της Γ Λυκείου οι Εκδόσεις Χατζηθωμά προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο έργο με 36 κριτήρια συνεξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας που καλύπτουν το σύνολο των εξεταζόμενων θεματικών ενοτήτων καθιστώντας το εγχειρίδιο ιδανικό για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Σε αυτό οι μαθητές θα βρουν:

  • Ολοκληρωμένη θεωρία για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας (πειθώ, περίληψη,μεθοδολογία σύνταξης μικροκειμένων, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, συνοχή, συνεκτικότητα, λειτουργίες της γλώσσας, ευθύς και πλάγιος λόγος, ύφος κειμένου, σημεία στίξης, παραγωγή γραπτού λόγου, επικοινωνιακό πλαίσιο).
  • Θεωρία της λογοτεχνίας που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να κατανοήσει πληρέστερα τις διάφορες τεχνικές δόμησης και έκφρασης του λογοτεχνικού λόγου. Ειδικότερα,αναλύονται οι αφηγηματικές τεχνικές, το είδος του αφηγητή, τα εκφραστικά μέσα, τα ρηματικά πρόσωπα, τα σύμβολα, οι φωνές, τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος. Επιπλέον, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ασκήσεις δημιουργικής γραφής.
  • Εφαρμογές και υποδειγματικές απαντήσεις στα ζητούμενα κάθε δραστηριότητας, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να απαντά εύστοχα και με ακρίβεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των κειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί στα κριτήρια αξιολόγησης έχει γίνει με βασική επιδίωξη να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με έργα διαφόρων κειμενικών ειδών από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια γραμματεία.

Το βιβλίο συνοδεύεται από βιβλίο απαντήσεων, στο οποίο υπάρχουν οι απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας και των κριτηρίων συνεξέτασης.

4500 Ασκήσεις Έκθεσης Έκφρασης

Για όσους αναζητούν επιπλέον υλικό για την προετοιμασία τους οι Εκδόσεις Χατζηθωμά προσφέρουν το βιβλίο 4500 Ασκήσεις Έκφρασης Έκθεσης και Ασκήσεις Λογοτεχνίας. Πρόκειται για εξειδικευμένο βιβλίο με χιλιάδες ασκήσεις οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών όσον αφορά τη συνεξέταση Λογοτεχνίας και Έκθεσης στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑ.Λ. Ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών για όλες τις τάξεις του Λυκείου και καλύπτει κάθε πτυχή της νέας μορφής εξέτασης.

 

Μεγάλος Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Χατζηθωμά

Νέα Ελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Β Λυκείου

Η τριλογία κλείνει με την τελευταία κυκλοφορία των Εκδόσεων για τη Β Λυκείου. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο οδηγό μάθησης για τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας όχι μόνο για τη συγκεκριμένη τάξη αλλά και για το σύνολο των τάξεων του Λυκείου.

Στους δύο τόμους  του βιβλίου μαθητές και καθηγητές θα βρουν πλήρη & αναλυτική παρουσίαση 21 ενοτήτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού καθώς και ολοκληρωμένη θεωρία για το μάθημα της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνία. Η παρουσίαση της ύλης είναι πληρέστατη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις σελίδες του περιλαμβάνονται:

α) λογοτεχνικά ρεύματα

β) αφηγηματικές τεχνικές

γ) διαφορές παραδοσιακής – μοντέρνας ποίησης

Τα παραπάνω συνοδεύονται από πλήθος εφαρμογών για την πληρέστερη κατανόηση των λογοτεχνικών φαινομένων.

Όσον αφορά τη δημιουργική γραφή οι συγγραφείς παρουσιάζουν αναλυτικά παραδείγματα όλων των πιθανών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή στην προσπάθειά τους να προετοιμάσουν αποτελεσματικά τους μαθητές.

Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Χατζηθωμάς

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εξασφαλίσαμε 3 αντίτυπα από κάθε ένα από τους παρακάτω τίτλους των εκδόσεων Χατζηθωμά για τους νικητές του διαγωνισμού.
α) Νέα Ελληνικά ΕΠΑ.Λ & Ενδοσχολικές ΓΕΛ
β) 4500 Ασκήσεις Έκθεσης Έκφρασης
γ) Νέα Ελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Β Λυκείου
Σύνολο εννέα (9) πλήρη εκπαιδευτικά πακέτα.
Τα εκπαιδευτικά πακέτα θα δοθούν με τυχαία σειρά στους νικητές.

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 9 εκπαιδευτικά πακέτα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x