Διαγωνισμός: Πακέτο Προετοιμασίας Νέων Ελληνικών Β Λυκείου (Εκδόσεις Χατζηθωμάς)

Διαγωνισμός: Πακέτο Προετοιμασίας Νέων Ελληνικών Β Λυκείου (Εκδόσεις Χατζηθωμάς)

Διαγωνισμός: Πακέτο Προετοιμασίας Νέων Ελληνικών Β Λυκείου (Εκδόσεις Χατζηθωμάς)

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας διαδραματίζει ανέκαθεν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη υψηλής βαθμολογίας για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μετά την προσθήκη και της Λογοτεχνίας στην εξεταστική διαδικασία τόσο σε ενδοσχολικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο οι απαιτήσεις προετοιμασίας των μαθητών έγιναν απαιτητικότερες. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αρχίσουν την προετοιμασία τους με αξιώσεις ήδη από τη Β Λυκείου. Με γνώμονα την παραπάνω διαπίστωση, οι Εκδόσεις Χατζηθωμά προσφέρουν σε μαθητές και καθηγητές 5 πακέτα προετοιμασίας για τα Νέα Ελληνικά & τη Λογοτεχνία επιδιώκοντας να συνεισφέρουν ενεργά στην προσπάθειά τους για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κάθε πακέτο περιλαμβάνει ένα πλήρες αντίτυπο (2 τόμοι) από το βιβλίο των Εκδόσεων για τη συνεξέταση Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας στη Β Λυκείου σε συνδυασμό με το δίτομο έργο 4500 Ασκήσεις Έκφρασης- Έκθεσης και Ασκήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία για εξοικείωση των μαθητών με τις διάφορες πιθανές εκφωνήσεις και τις ζητούμενες απαντήσεις τους.

Τα παραπάνω βιβλία αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την προετοιμασία των υποψηφίων και απαραίτητες προσθήκες στη βιβλιοθήκη του εκπαιδευτικού, ο οποίος εξειδικεύεται στη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας.

Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία Β΄ Λυκείου

Τα νέα δεδομένα στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στη Νέα Ελληνική Γλώσσα με τη συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας φέρνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις στο μάθημα αυτό. Η μελέτη της γλώσσας και η προσέγγιση θεμάτων σε μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο σαφέστατα απαιτεί μεθοδική προσέγγιση βασισμένη σε αξιόλογο εκπαιδευτικό υλικό.
Τον σκοπό αυτό πληροί το παρόν έργο στο οποίο παρουσιάζεται αναλυτική θεωρία της έκθεσης και της λογοτεχνίας, πλήρης ανάπτυξης των εννοιών της Β’ Λυκείου και κριτήρια συνεξέτασης αποτελούμενα από μη λογοτεχνικό και λογοτεχνικό κείμενο σε κάθε έννοια. Επιπλέον, δίδεται έμφαση στα ζητήματα κατανόησης κειμένου, στην περίληψη μέρους του κειμένου, καθώς και στα θέματα που αφορούν τη γλώσσα και τη σχέση της με τον επικοινωνιακό στόχο που κάθε φορά επιδιώκεται. Η θεωρία της Λογοτεχνίας προσεγγίζεται μεθοδικά με πλήθος εφαρμογών και ασκήσεων.
Πιο αναλυτικά το βιβλίο περιλαμβάνει:

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

 • Ολοκληρωμένη θεωρία για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας στη Β Λυκείου.
 • Εφαρμογές και υποδειγματικές απαντήσεις στα ζητούμενα κάθε δραστηριότητας, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να απαντά εύστοχα και με ακρίβεια, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα εξέτασης του μαθήματος (περίληψη αποσπάσματος του αρχικού κειμένου ενταγμένο σε επικοινωνιακό πλαίσιο, εφαρμογή των νέων ορίων λέξεων στην παραγωγή λόγου κ.λπ.).
 • Ολοκληρωμένη θεωρία της λογοτεχνίας που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να κατανοήσει πληρέστερα τις διάφορες τεχνικές δόμησης και έκφρασης του λογοτεχνικού λόγου. Ειδικότερα, αναλύονται τα λογοτεχνικά ρεύματα, οι αφηγηματικές τεχνικές, το είδος του αφηγητή, τα εκφραστικά μέσα, τα ρηματικά πρόσωπα, τα σύμβολα, οι φωνές, τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος. Επιπλέον, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ασκήσεις δημιουργικής γραφής.
 • Πλήρη παρουσίαση 21 ενοτήτων σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού.
 • 32 κριτήρια συνεξέτασης γλώσσας και λογοτεχνίας με κείμενα νοηματικά συναφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των κειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί στα κριτήρια αξιολόγησης έχει γίνει με βασική επιδίωξη να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με έργα διαφόρων κειμενικών ειδών από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια γραμματεία.
 • Στο συνοδευτικό βιβλίο απαντήσεων υπάρχουν ενδεικτικές απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας, των κριτηρίων θεωρίας και των κριτηρίων αξιολόγησης.

4500 Ασκήσεις Έκφρασης- Έκθεσης και Ασκήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία

Με στόχο την εξοικείωση του μαθητή με τις ζητούμενα των ασκήσεων τόσο σε σχολικό επίπεδο εξετάσεων όσο και σε πανελλαδικό οι Εκδόσεις Χατζηθωμά προσφέρουν ένα πλήρες και δοκιμασμένο έργο. Οι 4500 Ασκήσεις Έκφρασης- Έκθεσης και Ασκήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία περιλαμβάνουν ασκήσεις στη νεοελληνική γλώσσα και λογοτεχνία, οι οποίες αντιστοιχούν στις απαιτήσεις των παραπάνω μαθημάτων για όλες τις τάξεις του Λυκείου και κατανέμονται σε δύο τόμους.

 • Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στην εικόνα

  Στον πρώτο τόμο σε 32  θεματικές ενότητες περιέχονται ασκήσεις όλων των τύπων μέσα από κειμενικά παραδείγματα τα οποία λεξιλογικά και εννοιολογικά σχετίζονται άμεσα με τη εκάστοτε θεματική ενότητα που μελετά ο μαθητής.

 • Η προσέγγιση της θεωρίας δίδεται πρακτικά με τη μορφή ενδεικτικών ερωτήσεων και απαντήσεων.
 • Ο δεύτερος τόμος, σε αντιστοιχία με πρώτο, περιλαμβάνει λογοτεχνικά κείμενα (πεζά και ποιήματα) τα οποία θεματικά βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τις έννοιες της Έκφρασης- Έκθεσης όλων των τάξεων του Λυκείου.
 • Οι 32 θεματικές ενότητες που καλύπτονται και σε αυτό το βιβλίο ακολουθούν τη νέα διδακτική προσέγγιση που απαιτεί την συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας.
 • Στο βιβλίο περιέχεται συνοπτική αλλά περιεκτική θεωρία της αφήγησης , των σχημάτων λόγου καθώς και θεωρία της ποίησης.
 • Τα κειμενικά αποσπάσματα συνοδεύονται από ασκήσεις που εξετάζουν την θεωρία της αφηγηματολογίας και της ποίησης. Παράλληλα, υπάρχουν και ερωτήσεις κατανόησης, ανάπτυξης, σωστού-λάθους, δημιουργικής γραφής, σκιαγράφησης και σύγκρισης χαρακτήρων.
 • Σε τρίτο τόμο περιλαμβάνονται οι απαντήσεις και των δύο τόμων ασκήσεων σε έντυπη μορφή για μεγαλύτερη διευκόλυνση του αναγνώστη.

 

Τρόπος Συμμετοχής

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 5  πακέτα προετοιμασίας για τη Β Λυκείου.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x