Διαγωνισμός από την Ελληνοεκδοτική: Ξενοφώντας Α Λυκείου

Διαγωνισμός από την Ελληνοεκδοτική: Ξενοφώντας Α Λυκείου

Μεγάλος Διαγωνισμός από την Ελληνοεκδοτική με έπαθλο δωρεάν βιβλία για 3 τυχερούς!

Η επαφή με τα Αρχαία Ελληνικά στην Α Λυκείου είναι καθοριστική για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως του προσανατολισμού που θα επιλέξουν στις μελλοντικές τάξεις, καθώς για πρώτη φορά καλούνται να μελετήσουν συνεχές κείμενο σε αρχαιοελληνικό λόγο. Για το λόγο αυτό η Ελληνοεκδοτική αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό με ισάριθμους νικητές. Το έπαθλο αποτελούν 3 αντίτυπα του επιτυχημένου βιβλίου “ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – NEO” των: Γεράσιμος – Μάριος Λιβιεράτος.

Στις σελίδες του οι μαθητές μπορούν να βρουν:

  • Νοηματική απόδοση του κειμένου και μετάφραση επί της συντακτικής του σειράς με σεβασμό στον ρυθμό και στα γνωρίσματα της αρχαιοελληνικής και της νεοελληνικής γλώσσας.
  • Γραμματικά – Λεξιλογικά σχόλια – Αρχικοί χρόνοι και αντικαταστάσεις με έμφαση και προσοχή σε εκείνους του όρους τους οποίους κατά την εκπαιδευτική διαδικασία καλούνται ως επί το πλείστον οι μαθητές να διερευνήσουν.
  • Πλήρης συντακτική ανάλυση – συντακτικές επισημάνσεις βάσει όσων οι μαθητές διδάχθηκαν ήδη στο Γυμνάσιο και απαιτείται να διευρύνουν σύμφωνα με το Εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας της Α΄ Λυκείου.
  • Αισθητικά – Πραγματολογικά – Ερμηνευτικά σχόλια που αποτελούν προέκταση αλλά και εμβάθυνση των σχολικών.
  • Κριτήριο αξιολόγησης με ερμηνευτικές, γραμματικές, λεξιλογικές και συντακτικές παρατηρήσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον να βρει ο μαθητευόμενος με τη μελέτη του μόνος του τις λύσεις και όχι να τις δει έτοιμες στις Απαντήσεις του Παραρτήματος.
  • Απαντήσεις στις Ερωτήσεις – Ασκήσεις και στα Θέματα για συζήτηση του σχολικού βιβλίου με αποφυγή του άγονου πλατειασμού, που ναι μεν εντυπωσιάζει αλλά συσκοτίζει την «όραση» του μαθητή.

Το βιβλίο “ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – NEO“:

  • Καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των μαθητών της Α Λυκείου
  • Εισάγει ιδανικά τους μαθητές στη μελέτη του αρχαιοελληνικού λόγου
  • Συμπορεύεται με τις απαιτήσεις του νέου αναλυτικού προγράμματος για το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Ιστοριογραφίας για την Α΄ Λυκείου.

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 3 αντίτυπα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.


Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x