Διαγωνισμός Ουμπέρτο Έκο: Στους Ώμους των Γιγάντων

Διαγωνισμός Ελληνικά Γράμματα: Στους Ώμους των Γιγάντων Ουμπέρτο Έκο

Το filologikaGR σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα προσφέρουν σε 3 τυχερούς από ένα αντίτυπο του έργου του Ουμπέρτο Έκο Στους Ώμους των Γιγάντων το οποίο κυκλοφόρησε λίγο πριν τις γιορτές στην ελληνική αγορά.

Το έργο “Στους ώμους των γιγάντων” αντιπροσωπεύει για τους αναγνώστες του Έκο ένα χαρμόσυνο γε­γονός. Μακριά από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, τα ακαδημαϊκά συνέδρια και τις τιμητικές τελετές, ο Έκο γράφει τα κείμενα αυτά, μέσα σε μια περίοδο τριών δεκαετιών, για να ψυχαγωγήσει το πολυπληθές κοινό της Milanesiana, ενός σημαντικού φεστιβάλ γραμμάτων, επιστημών και τεχνών, που αποτελεί πλέον θεσμό στον ευρωπαϊ­κό χώρο.

Στους Ώμους των Γιγάντων

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μάθετε περισσότερα για το βιβλίο

Τα κείμενα έχουν ως αφετηρία τη διαφορετική θεματολογία του ετήσιου φεστιβάλ της Milanesiana από το 2001 έως το το 2015, ενώ παράλληλα πραγματεύονται θέματα φιλοσοφίας, λογοτεχνίας, αισθητικής, ηθικής, επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης. Η πεμπτουσία του σύμπαντος του Έκο, διατυπωμένη σε γλώσσα ευχάριστη, καυστική, κάποιες φορές παιχνιδιάρικη, αλλά και κοφτερή όποτε είναι απαραίτητο. Οι ρίζες του πολιτισμού μας, οι μεταβαλλόμενοι στον χρόνο κανόνες της ομορφιάς, το ψέμα που γίνεται αλήθεια και μεταστρέφει την πορεία της Ιστορίας, η γοητευτική εμμονή με τη συνωμοσία, οι εμβληματικοί ήρωες της σπουδαίας λογοτεχνίας, οι μορφές της τέχνης, οι αφορισμοί και οι παρωδίες είναι κάποια από τα σημεία έλξης ενός βιβλίου εμπλουτισμένου με υπέροχες εικόνες που ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε στις διαλέξεις του.

Για τους «οπαδούς» του σπουδαίου αυτού διανοητή, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ήδη και άλλα έργα του, επιστημονικά ή μη, το βιβλίο αυτό έρχεται να πλαισιώσει την εικόνα που έχουν σχηματίσει για τον Ουμπέρτο Έκο, καθώς μέσα σε ένα μόνο βιβλίο μπορούν να ανακαλύψουν συγκεντρωμένες σκέψεις και ιδέες του για θέματα που προσεγγίζει σε αυτοτελή έργα του. Με αυτόν τον τρόπο, για τον έμπειρο αναγνώστη του Έκο, το Στους Ώμους των Γιγάντων λειτουργεί ως συνδετικός αρμός για το πολυσχιδές έργο του, ως κόμβος εξερεύνησης της πολυσχιδούς προσωπικότητάς του.

 

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 3 αντίτυπα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x