Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Ζήτη: Έκθεση Γ Λυκείου

Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Ζήτη: Έκθεση Γ Λυκείου

Μεγάλος Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Ζήτη! Για να γιορτάσουν την 5η κατά σειρά ανατύπωση του βιβλίου Τεχνικές Έκφρασης – Έκφραση Έκθεση Γ Λυκείου της Μαρίας Πετροπούλου διοργανώνουν διαγωνισμό με έπαθλο δωρεάν βιβλία για 4 τυχερούς.

Προϊόν πολύχρονης εμπειρίας αποτελεί ιδανικό εργαλείο για απαιτητικούς υποψηφίους, οι οποίοι ζητούν ένα ολοκληρωμένο και εύχρηστο εγχειρίδιο για την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το εγχειρίδιο εμπεριέχει πλήρες υλικό και διαφωτιστικές οδηγίες για το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης της Γ’ Λυκείου. Η δομή του βιβλίου στηρίχτηκε στις θεματικές ενότητες του σχολικού βιβλίου, λαμβάνοντας υπόψη τα κείμενα που εμπεριέχονται στους θεματικούς κύκλους, τα κριτήρια αξιολόγησης και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Στόχος είναι να βοηθήσει τον μαθητή να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις τελικές εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος και συνάμα να εμπλουτίσει τη σκέψη του.

Παρουσιάζεται η μεθοδολογία και η θεωρία του μαθήματος της Έκφρασης-Έκθεσης με εφαρμογές και ασκήσεις. Υπάρχουν ερωτήσεις όλων των ειδών για την καλύτερη εμπέδωσή τους από τον μαθητή. Επίσης, παρατίθενται 30 θεματικές ενότητες με βάση την ύλη του σχολικού βιβλίου, αναλυμένες σε διαγραμματική μορφή. Κάθε θεματική ενότητα συνοδεύεται από κριτήριο αξιολόγησης. Τα κείμενα των κριτηρίων στην πλειονότητά τους είναι άρθρα της περιόδου 2000-2010, με ερωτήσεις προσαρμοσμένες στο ύφος και στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο συνοδευτικό CD περιέχονται οι απαντήσεις των ερωτήσεων του σχολικού βιβλίου, των ασκήσεων θεωρίας και των κριτηρίων αξιολόγησης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Πετροπούλου σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά σεμινάρια στα Παιδαγωγικά και την Ψυχολογία και συμμετείχε ως εισηγήτρια σε Πανελλήνια Συνέδρια παιδαγωγικού περιεχομένου. Υπήρξε συνεργάτης θερινών σχολείων και αρθρογραφεί στις εφημερίδες Βήμα, Εφημερίδα των Συντακτών, στο διαδικτυακό ιστότοπο protagon.gr και στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς». Από το 1997 διδάσκει ως φιλόλογος με ειδίκευση στη Νεοελληνική γλώσσα στη Μέση εκπαίδευση. Έχει συγγράψει επίσης τα σχολικά βοηθήματα Τεχνικές Έκφρασης – βιβλίο Ασκήσεων για τη Γ λυκείου και Τεχνικές Έκφρασης – Έκφραση Έκθεση Β Λυκείου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΖΗΤΗ.

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 4 αντίτυπα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x