Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ

Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Χατζηθωμά Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ

Μεγάλος Διαγωνισμός από τις Εκδόσεις Χατζηθωμά με έπαθλο δωρεάν βιβλία για 5 τυχερούς!

Οι Εκδόσεις Χατζηθωμά έρχονται να καλύψουν ένα κενό στην υπάρχουσα βιβλιογραφία με την έκδοση του νέου τους βιβλίου για την Έκθεση στα ΕΠΑΛ και τους μαθητές των Ενιαίων Λυκείων οι οποίοι εξετάζονται στις Ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση απολυτηρίου.

 

Ο εξαιρετικός συνάδελφος Κωνσταντίνος Μάντης ενώνει τις δυνάμεις του με τους: Μαρία Σταμλάκου, Μαρία Καζακίδου (218 Κριτήρια Αξιολόγησης) και Ιωάννη Ευγενικό (4500 Ασκήσεις Έκφρασης Έκθεσης) για να παρουσιάσουν ένα πλήρες εργαλείο για τους καθηγητές και τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις.

Όσοι το αποκτήσουν θα έχουν ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για τη συνεξέταση Έκθεσης και Λογοτεχνίας τόσο στα ΕΠΑΛ όσο και στις ενδοσχολικές εξετάσεις των ΓΕΛ. Το βιβλίο περιλαμβάνει:

  • Ολοκληρωμένη θεωρία για το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας (πειθώ, περίληψη, μεθοδολογία σύνταξης μικροκειμένων, τρόποι ανάπτυξης παραγράφων, συνοχή, συνεκτικότητα, λειτουργίες της γλώσσας, ευθύς και πλάγιος λόγος, ύφος κειμένου, σημεία στίξης, παραγωγή γραπτού λόγου, επικοινωνιακό πλαίσιο).
  • Θεωρία της λογοτεχνίας που θα επιτρέψει στον αναγνώστη να κατανοήσει πληρέστερα τις διάφορες τεχνικές δόμησης και έκφρασης του λογοτεχνικού λόγου. Ειδικότερα, αναλύονται οι αφηγηματικές τεχνικές, το είδος του αφηγητή, τα εκφραστικά μέσα, τα ρηματικά πρόσωπα, τα σύμβολα, οι φωνές, τα πρόσωπα, ο χώρος και ο χρόνος. Επιπλέον, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις ασκήσεις δημιουργικής γραφής.
  • Εφαρμογές και υποδειγματικές απαντήσεις στα ζητούμενα κάθε δραστηριότητας, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να απαντά εύστοχα και με ακρίβεια.
  • Πλήρη παρουσίαση 36 ενοτήτων σύγχρονου προβληματισμού που καλύπτουν τους θεματικούς κύκλους των σχολικών εγχειριδίων των τριών τάξεων του Λυκείου.
  • 36 κριτήρια συνεξέτασης γλώσσας και λογοτεχνίας με κείμενα νοηματικά συναφή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή των κειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί στα κριτήρια αξιολόγησης έχει γίνει με βασική επιδίωξη να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με έργα διαφόρων κειμενικών ειδών από την ελληνική αλλά και την παγκόσμια γραμματεία.
  • Το βιβλίο συνοδεύεται από βιβλίο απαντήσεων, στο οποίο υπάρχουν οι απαντήσεις των ασκήσεων θεωρίας και των κριτηρίων συνεξέτασης.

Όροι Διαγωνισμού

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 5 εκπαιδευτικά πακέτα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό πατήστε εδώ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x