Διαδικτυακό Σεμινάριο: Συνεξέταση Νεοελληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας
Σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για τα στοιχεία που πρέπει να αξιοποιήσουν οι μαθητές για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις Πανελλήνιες εξετάσεις
Στο i-Εκπαίδευση, σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές, ξεκινάμε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές που προετοιμάζονται για πανελλήνιες εξετάσεις. Σε αυτά τα σεμινάρια θα παρέχονται συμβουλές, τεχνικές και κατευθύνσεις ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων.
Νέο Σύστημα συνεξέτασης Νέας Ελληνικής Γλώσσας- Λογοτεχνίας
Το διαδικτυακό σεμινάριο “Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Εξέτασης της Νεοελληνικής Γλώσσας – Πώς θα γράψουν οι μαθητές καλύτερα στις εξετάσεις” αποτελεί μια προσέγγιση στις τεχνικές και στην μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθήσουν μαθητές και φιλόλογοι, που διδάσκουν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, για να βελτιώσουν στο μέγιστο δυνατό το γραπτό τους. Ακόμη, προσπαθεί να προσεγγίσει στα ζητούμενα των εξετάσεων με το Νέο Σύστημα Εξέτασης του μαθήματος, όπου θα συνεξετάζεται με την Λογοτεχνία.
Πολλοί φιλόλογοι βρίσκονται σε σύγχυση για την συνεξέταση του μαθήματος της Νεοελ. Γλώσσας με την Λογοτεχνία. Στο σεμινάριο αυτό θα αναφερθούμε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στα ζητούμενα του μαθήματος για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι προσεγγίσεις μας για το θέμα βασίζονται στα μέχρι στιγμής στοιχεία που προκύπτουν από τις επίσημες ανακοινώσεις και ενημερώσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων προς τους εκπαιδευτικούς.
Στόχος του Σεμιναρίου
Ακόμη, είναι συχνό το φαινόμενο πολλοί μαθητές να χάνουν μονάδες στο γραπτό της Έκθεσης, όχι από άγνοια και έλλειψη γνώσεων αλλά εξαιτίας κακής παρουσίασης. Στόχος αυτής της σειράς σεμιναρίων είναι να εξετάσουμε τους τρόπους διδασκαλίας και προσέγγισης του γραπτού, ώστε οι μαθητές μας να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες στις μονάδες τους. Στην τελική ευθεία πριν τις εξετάσεις το σεμινάριο αυτό θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βοήθημα για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να εστιάσουν στα σωστά σημεία κατα την διάρκεια της γραπτής εξέτασης.
Το σεμινάριο συνίσταται για:
- Εκπαιδευτικούς φιλολόγους που διδάσκουν ή πρόκειται να διδάξουν το μάθημα της Έκθεσης- Έκφρασης στην Γ΄ Λυκείου
- Φοιτητές φιλοσοφικών σχολών
- Μαθητές Λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις
Σε αυτή την σειρά σεμιναρίων θα δούμε:
–Πώς βαθμολογούν και σε ποια σημεία εστιάζουν οι βαθμολογητές;
-Ποια είναι συνηθέστερα λάθη που στερούν από τους μαθητές μόρια;
-Πώς φτιάχνουμε περίληψη και έκθεση με σωστή δομή;
-Πώς απαντάμε στις ασκήσεις της Έκθεσης στις Πανελλήνιες, για να μην χάσουμε καμία μονάδα;
-Προσεγγίσεις για το πώς θα είναι τα θέματα των εξετάσεων με το Νέο Σύστημα Εξετάσεων των Νέων Ελληνικών από την σχολική χρονιά 2019-2020.
Εισηγήτρια της σειράς σεμιναρίων θα είναι η κα Δώρα Κουντουρά, φιλόλογος.
Το σεμινάριο αυτό χωρίζεται σε 4 δίωρες ενότητες:
Α. Εισαγωγικά στοιχεία και Περίληψη – Διεξαγωγή: 25/11/2018, 10.00 πμ
Β. Ασκήσεις: κατανόησης κειμένου, μορφοσυντακτικές και λεξιλογικές – Διεξαγωγή: 2/12/2018, 10.00 πμ
Γ. Η σωστή ανάπτυξη του θέματος της Έκθεσης – Διεξαγωγή 9/12/2018, 10.00 πμ
Δ. Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Εξετάσεων των Νέων Ελληνικών – Διεξαγωγή 16/12/2018, 10.00 πμ
Κόστος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι 45€ για τις 3 πρώτες ενότητες ή 60€ για την παρακολούθηση των τεσσάρων ενοτήτων. Για όσους ενδιαφέρονται μόνο για την παρακολούθηση της ενότητας “Προσεγγίσεις στο Νέο Σύστημα Εξετάσεων” στις 16/12 το κόστος είναι 20€.
Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται δωρεάν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Πιστοποιητικό θα δοθεί σε όσους κάνουν κράτηση για τις 3 τουλάχιστον ενότητες και παρακολουθήσουν ζωντανά τουλάχιστον τις 2 από αυτές τις Κυριακές 25/11 και 2, 9, 16/12 2018 στις 10.00 πμ
Το σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone και κατά την διάρκειά του υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat.
Ακόμη κάθε ενότητα θα βιντεοσκοπηθεί και η βιντεοσκόπηση θα είναι διαθέσιμη για 2 μήνες μετά της σειράς των σεμιναρίων.
Για περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο έκθεσης επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Για να κρατήσετε θέση πατήστε
Η Ομάδα του filologika.gr
Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!
Η Ομάδα του filologika.gr
Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!