αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού filologika.gr

Η Αύξηση Του Παγκόσμιου Πληθυσμού Ανά Τους Αιώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας μας παρουσιάζει την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού ανά τους αιώνες σε ένα βίντεο που δεν πρέπει να χάσετε!

Ο σύγχρονος άνθρωπος εξελίχθηκε στην Αφρική πριν από περίπου 200.000 χρόνια, και μόλις πριν από 100.000 χρόνια άρχισε να μεταναστεύει σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Ο πληθυσμός παρέμενε μικρός και στάσιμος, ωστόσο η γεωργία επέφερε αύξησή του, και κατά το 1 μΧ βλέπουμε  πως ο παγκόσμιος πληθυσμός αριθμούσε τα 170 εκατομμύρια.

Η αύξησή του ήταν αργή αλλά σταθερή, μέχρι που σημαντικές ανακαλύψεις βελτίωσαν το επίπεδο ζωής, έστω και οριακά για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αρκετό ωστόσο για να το ανεβάσουν στο 1 δις στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η βιομηχανική επανάσταση θα είναι αυτή που θα δώσει το εκρηκτικό “σπρώξιμο” στην αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ οι εφευρέσεις, η καινοτομία και η αλματώδης πρόοδος του 20ου αιώνα κλείδωσαν τα μεγέθη που γνωρίζουμε σήμερα. Μέχρι το 2100, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται να ξεπερνά τα 9 δις!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x