ΑΣΕΠ: Μόνιμες Προσλήψεις 15.000 Εκπαιδευτικών Χωρίς Διαγωνισμό-Δείτε τα Κριτήρια

ΑΣΕΠ: Μόνιμες Προσλήψεις 15.000 Εκπαιδευτικών Χωρίς Διαγωνισμό-Δείτε τα Κριτήρια

Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση του νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται η κυβέρνηση, ενώ το σχετικό σχέδιο νόμου θα παρουσιαστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού έχει δεσμευθεί για το διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», η πρώτη φουρνιά θα διοριστεί από το επόμενο διδακτικό έτος (2019/2020) και αφορά 4.500 εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής.

Θα ακολουθήσουν το 2020 – 2021 οι διορισμοί 5.250 εκπαιδευτικών και την επόμενη χρονιά (2021-2022) ακόμη 5.250 δασκάλων και καθηγητών.

Μπορεί οι επεξεργασίες για το σχέδιο νόμου να μην έχουν ολοκληρωθεί, το βέβαιο πάντως είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν θα γίνει γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠΩστόσο, δεν θα αποφευχθεί η τυπική διαδικασία του ΑΣΕΠ, αφού όλοι οι διορισμοί θα περάσουν μέσα από το φίλτρο του οργανισμού.

Τα κριτήρια

Όσον αφορά τα κριτήρια, έχει «κλειδώσει» ότι για το νέο σύστημα διορισμού θα μετράνε τα εξής τρία:

  • Προϋπηρεσία
  • Επιστημονικά προσόντα
  • Κοινωνικά κριτήρια

Όμως ένα μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και κυρίως των αναπληρωτών, καθώς οι ίδιοι θέλουν να συνυπολογιστούν όλα τα χρόνια της προϋπηρεσίας τους, κάτι όμως που δεν μοιάζει εφικτό, καθώς τότε θα καλυφθούν σχεδόν όλες οι θέσεις από αυτούς και δεν θα μπορεί να εισέλθει στην εκπαίδευση η νέα γενιά εκπαιδευτικών.

Πηγή: cnn.gr


Η Ομάδα τουfilologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στηνεπίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x