ΑΣΕΠ: Αύριο βγαίνουν οι Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών 1ΓΕ και 2ΓΕ

ΑΣΕΠ: Αύριο βγαίνουν οι Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών 1ΓΕ και 2ΓΕ

ΑΣΕΠ: Αύριο βγαίνουν οι Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών 1ΓΕ και 2ΓΕ

Ανακοινώνονται σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita οι Προκηρύξεις Γενικής Εκπαίδευσης και Υποβολή Αιτήσεων για τη συγκρότηση των νέων Πινάκων Κατάταξης Εκπαιδευτικών για τις χιλιάδες νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr από το Εθνικό Τυπογραφείο αύριο Τρίτη ανακοινώνονται οι Προκηρύξεις των Εκπαιδευτικών (ΦΕΚ) για τις νέες χιλιάδες προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και αφορούν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικού

Μετά την ανακοίνωση θα μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα 10 ημερών για να μπορέσουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να μαζέψουν τα δικαιολογητικά που απαιτούν οι Προκηρύξεις  και αμέσως μετά, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι περίπου τα τέλη Μαρτίου. 

Οι πίνακες, που ανοίγουν ξανά μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν για πρώτη φορά τα «χαρτιά» τους και στους παλαιότερους να προσθέσουν τα «προσόντα» που έχουν αποκτήσει την τελευταία τριετία.

Από τους νέους πίνακες θα προσληφθούν πάνω από 40.000 αναπληρωτές το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους ενώ θα ισχύουν για μόνιμους διορισμούς για την επόμενη διετία (2024 και 2025)

Να σημειώσουμε εδώ ότι στην περίπτωση που προκύψουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, αυτοί θα γίνουν από τους υπάρχοντες πίνακες, οι οποίοι έχουν ισχύ έως τα τέλη Αυγούστου του 2023.

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Τα προσωρινά αποτελέσματα κατάταξης των εκπαιδευτικών αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές του καλοκαιριού, εκτός εάν την ίδια περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι βουλευτικές εκλογές. Στην περίπτωση αυτή, θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ανακοίνωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, επειδή η στελέχωση των σχολείων είναι ένα καίριο ζήτημα, υπάρχει η πρόβλεψη για να παρακαμφθεί (μέσω απόφασης του ΣτΕ), το «πάγωμα» της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Πώς θα κάνετε αίτηση για να ενταχθείτε στους Πίνακες εκπαιδευτικών 

Για να ενταχθείτε στους Πίνακες εκπαιδευτικών και να διεκδικήστε πρόσληψη θα πρέπει να δημιουργήσετε ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΠΣΥΔ κ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ή να τον ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ.

Πηγή: alfavita.gr

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!