Αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Πώς ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου – Τι γίνεται όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα – Ενημέρωση για τις μάσκες και τα self tests

Χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας και με συστάσεις για διενέργεια self test περίπτωση συμπτωμάτων ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των σχολικών μονάδωνενόψει της νέας χρονιάς.

Ήδη με δηλώσεις τους τα κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν εδώ και αρκετές ημέρες ότι τα σχολεία, όπως και οι υπόλοιπες δραστηριότητες, θα πρέπει να λειτουργούν όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες.

Άλλωστε, όπως ανακοινώθηκε, τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πώς ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου

Τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων.

Πιο αναλυτικά:

Η Κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την ομόφωνη εισήγηση για τα σχολεία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη.

Έτσι:

  1. Παραμένει προαιρετική η χρήση προστατευτικής μάσκας.
  2. Ως γενική οδηγία, όταν ένα παιδί εμφανίσει συμπτώματα παραμένει σπίτι (όπως ισχύει με κάθε περίπτωση ίωσης ή λοίμωξης).
  3. Συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση συμπτωμάτων.
  4. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, εφαρμόζονται τα μέτρα απομόνωσης που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό, δηλαδή παραμονή σε απομόνωση επί πέντε ημέρες τουλάχιστον και αποφυγή επαφής με άλλα άτομα. Μετά την πάροδο πέντε ημερών απομόνωσης και εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών, διακοπή απομόνωσης. Επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.
  5. Τήρηση της υγιεινής των χεριών.
  6. Επαρκής αερισμός των χώρων, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Τα υγειονομικά μέτρα θα επανεξεταστούν σε περίπτωση αλλαγής των επιδημιολογικών δεδομένων.

Περαιτέρω λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.

 

Πηγή: Alfavita

 

Η Ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!