7+1 Απαραίτητες Εφαρμογές Για Φοιτητές
Το filologika.gr είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις τις απαραίτητες εφαρμογές για φοιτητές που θα αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία για τη φοιτητική σου ζωή!
Η επιτυχία στις Πανελλήνιες και η είσοδος σε μία σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα σε μεταφέρει από τα σχολικά θρανία στα φοιτητικά έδρανα. Πολλά από όσα ήξερες για τη μάθηση δεν ισχύουν πια. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο τρόπος που λειτουργείς ως φοιτητής!
Πάνε πια τα βιβλία, οι φωτοτυπίες και τα Post-it στις σελίδες, τώρα πια -με την πρόοδο της τεχνολογίας- το μόνο που χρειάζεσαι για να ανταποκριθείς στις φοιτητικές σου υποχρεώσεις είναι το smartphone σου και οι σωστές εφαρμογές. Για να μη χάνεις χρόνο η ομάδα του filologika.gr έψαξε και βρήκε 7+ 1 απαραίτητες εφαρμογές για φοιτητές που θα κρίνουν τη φοιτητική σου ζωή και μάλιστα δωρεάν!
1. Ηλεκτρονική Γραμματεία
Πρώτη και σπουδαιότερη εφαρμογή είναι η «Ηλεκτρονική Γραμματεία». Την κατεβάζεις στο κινητό σου και μπορείς να βλέπεις τη βαθμολογία σου ακόμα και όταν είσαι offline. Ιδιαίτερα χρήσιμος είναι ο Αυτόματος Συγχρονισμός. Μόλις τον ενεργοποιήσεις θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις, όποτε βγαίνει ο βαθμός της εξεταστικής (για να μην ξεροσταλιάζεις στην αναμονή στο pc). Επίσης, μπορείς να βλέπεις στατιστικά ή να μοιράζεσαι τα αποτελέσματά σου με φίλους στα social media (για να τους τη δίνεις με τις επιτυχίες σου…)
Η εφαρμογή υποστηρίζει δεκάδες Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:
ΑΕΙ:
- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
- Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
- Ιόνιο Πανεπιστήμιο
- Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Πανεπιστήμιο Αιγαίου (εκτός Μαθηματικών)
- Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (απαιτείται vpn)
- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
- Πανεπιστήμιο Κρήτης
- Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
- Πανεπιστήμιο Πατρών
- Πανεπιστήμιο Πειραιώς
- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Πολυτεχνείο Κρήτης
ΤΕΙ:
- Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
- ΤΕΙ Αθήνας
- ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (παράρτημα Μεσολογγίου)
- ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (παράρτημα Καστοριάς)
- ΤΕΙ Ηπείρου
- ΤΕΙ Θεσσαλίας
- ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
- ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
- ΤΕΙ Κρήτης
- ΤΕΙ Πειραιά
- ΤΕΙ Πελοποννήσου
- ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Φοιτητής σημαίνει εργασίες… και εργασίες σημαίνει βιβλιογραφία (ξέρουμε ότι σου φαίνονται κινέζικα προς το παρόν), αλλά επειδή θα αποτελέσει μεγάλη σπαζοκεφαλιά στο προσεχές μέλλον, ψάξαμε και προτείνουμε δύο απαραίτητες εφαρμογές για φοιτητές οι οποίες θα σας λύσουν τα χέρια.
2. EasyBib
Το EasyBib σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις ακριβώς για τα βιβλία που χρησιμοποίησες και πρέπει να εντάξεις στο έγγραφό σου. Διαλέγεις την πηγή που θες (ιστοσελίδα, βιβλίο, περιοδικό, database κλπ.) την επικολλάς και το EasyBib τη μετατρέπει αμέσως σε παράθεση (citation) σύμφωνα με τα διεθνή standard (MLA, APA, 4OR… και άλλα κινέζικα), κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και αποφεύγοντας τα λάθη. Ακόμη μπορείς να μετατρέψεις αυτόματα το isbn του βιβλίου που χρησιμοποίησες σε παράθεση απλώς σκανάροντας το barcode του με τη φωτογραφική του κινητού σου.
3. RefME
Στο ίδιο ουσιαστικά μοτίβο με την προηγούμενη εφαρμογή κινείται και to PerfME, μετατρέποντας την κάμερα του κινητού σε scanner για το barcode του βιβλίου που χρησιμοποίησες στην εργασία σου, δημιουργώντας έτσι την αναγκαία παράθεση (citation) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σχολής σου. Επίσης, μετατρέπει με ευκολία κάθε url σε παράθεση με ένα απλό copy paste.
4. Easy Voice Recorder
Επειδή δεν γράφουν όλοι γρήγορα ούτε ευανάγνωστα με αποτέλεσμα οι σημειώσεις σου στο τέλος του εξαμήνου να απαιτούν αυθεντία στην παπυρολογία για να διαβαστούν σου προτείνουμε το Easy Voice Recorder. Όπως δείχνει και το όνομά της, πρόκειται για μια εφαρμογή που επιτρέπει την ηχογράφηση του μαθήματος με αποτέλεσμα να παρακολουθείς απερίσπαστος το μάθημα… ή να σερφάρεις ανενόχλητος από το κινητό σου.
Μειονέκτημα: Πρέπει να κάτσεις στις πρώτες σειρές των εδράνων, εκτός αν το αμφιθέατρο έχει ακουστική αρχαιοελληνικού θεάτρου…
Οι φοιτητές φημίζονται για την ανοργανωσιά τους. Για αυτό το λόγο προτείνουμε δύο απαραίτητες εφαρμογές για φοιτητές που θα σας βοηθήσουν να μην χάσετε εντελώς τον μπούσουλα –αν το θέλετε βέβαια…
5. My Study Life
Σε βοηθάει να οργανώσεις τα μαθήματά σου, τις προθεσμίες κλπ. οn cloud για να έχεις πρόσβαση από παντού. Μπορείς να συγκεντρώσεις όλες σου τις δραστηριότητες σε ένα σημείο. Ώρες μαθημάτων, καθηγητές, αίθουσες, ημέρες εξέτασης και προόδων, παράδοσης εργασιών και συμμετοχής σε διάφορες δραστηριότητες, όλα οργανωμένα σε μία εφαρμογή με υπενθυμίσεις και ξυπνητήρια, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για «δικαιολογίες». Επειδή σχεδιάστηκε εξαρχής για ακαδημαϊκή χρήση η ανακύκλωση του προγράμματός σου (rotation) είναι πανεύκολη.
6. Evernote
Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να οργανώσει το πρόγραμμά του, προσθέτοντας σημειώσεις κάθε είδους και format (text, sketches, photos, audio, video, PDFs, web clippings). Ακόμη μπορείτε να σκανάρετε κείμενα με τη φωτογραφική σας και να προσθέσετε προσωπικά σχόλια ή να επισυνάψετε έγγραφα του Office, pdfs, φωτογραφίες κλπ. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να οργανώσετε τα οικονομικά σας (αποδείξεις, λογαριασμούς κλπ.) για να μη μένετε μονίμως άφραγκοι στο τέλος του μήνα (αν και δύσκολο…).
7. Wunderlist
Η επόμενη εφαρμογή θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε όσους πέρασαν σε άλλη πόλη και για πρώτη φορά θα χρειαστεί να ζήσουν μακριά από το σπίτι τους μόνοι. Επειδή η πόρτα του ψυγείου δεν είναι ο καλύτερος χώρος για να σημειώνεις τις υποχρεώσεις και επειδή ζούμε στο 2016 κατέβασε το Wunderlist. Δημιούργησε λίστες για τα ψώνια, το διάβασμα, τις εργασίες, τις διακοπές κλπ. Με τη βοήθειά του θα μπορέσεις να οργανωθείς για το σπίτι, την εργασία ή για οπουδήποτε αλλού. Συγχρονίζεται αυτόματα με το τηλέφωνο, την ταμπλέτα και τον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση στις λίστες σου από οπουδήποτε. Υπάρχει και πρόβλεψη για υπενθύμιση ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά σημαντικές προθεσμίες, δώρα γενεθλίων ή … επετείους.
8. Pocket
Τέλος, δε σας έχει τύχει να δείτε κάτι καλό στο internet αλλά να μην έχετε χρόνο να το διαβάσετε εκείνη τη στιγμή και, όταν μετά το ψάχνετε δεν το βρίσκετε; Το Pocket ήρθε για να δώσει λύση σε αυτό το φλέγον πρόβλημα.
Αποθηκεύστε οτιδήποτε ενδιαφέρον βρίσκετε και μελετήστε το με την ησυχία σας, όταν έχετε χρόνο. Συνεργάζεται με Facebook, Twitter, Flipboard και Feedly, ενώ συγχρονίζεται αυτόματα με το τηλέφωνο, την ταμπλέτα και τον υπολογιστή σας για να έχετε πρόσβαση στο υλικό σας από παντού. Τέλος, λειτουργεί ακόμη και offline για να μπορείτε να διαβάζετε ακόμη και όταν πετάτε στα τριάντα χιλιάδες πόδια… για Καραϊβική!
Τι λέτε, θα δοκιμάσετε αυτές τις 7+1 απαραίτητες εφαρμογές για φοιτητές, ή μήπως έχετε και άλλες υπόψιν σας που σας έχουν λύσει τα χέρια; Πείτε μας με σχόλιο στο άρθρο εδώ, είτε στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook!
Διαβάστε ακόμη!!
5 Απαραίτητες Συμβουλές Για Πρωτοετείς Φοιτητές!
Η Ομάδα του filologika.gr
Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!