Πανελλαδικές 2018 Πρόγραμμα Πανελληνίων

Πανελλαδικές 2018: Όλο το Αναλυτικό Πρόγραμμα Εδώ

Με Νέα Ελληνική Γλώσσα στις 8 Ιουνίου για Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά Λύκεια και με το ίδιο μάθημα Γενικής Παιδείας στις 7 Ιουνίου για Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ ανοίγει η αυλαία για τις Πανελλήνιες 2018.

Ημέρα λήξης για την πρώτη κατηγορία καθορίζεται η 19η Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 21 Ιουνίου. Αντίστοιχα θα διεξαχθούν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και συγκεκριμένα, από τις 22-6 έως και τις 30, δηλαδή μετά το πέρας των Πανελληνίων.

Σημειώνεται πως στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας ήταν η έναρξη των πανελληνίων να απέχει περίπου μία εβδομάδα από την λήξη των απολυτήριων εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να έχουν χρόνο για επαναλήψεις και διάβασμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται  ως 8:30 π.μ., κοινή για όλους τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, ενώ υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Νωρίτερα θα έχουν ολοκληρωθεί οι απολυτήριες εξετάσεις σε μειωμένα φέτος για πρώτη φορά μαθήματα: Στη Γλώσσα και Λογοτεχνία μαζί, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Εκτός από την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες, οι φετινοί υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με τις αλλαγές που προκάλεσε στο μηχανογραφικό η είσοδος του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αλλά και η κατάργηση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (των Παιδαγωγικών σχολών). Τα παιδαγωγικά τμήματα είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους τους υποψηφίους και από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι – υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018, οι οποίοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία εξετάζονται και σε ένα πέμπτο μάθημα Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Πανελλαδικών 2018 σε ενσωματωμένη μορφή, ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε και σε μορφή pdf πατώντας εδώ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2018.

Πρόγραμμα Πανελλαδικές 2018 / Πανελλήνιες 2018

Η ομάδα του filologika.gr


Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω.

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x