Ανακοίνωση Ύλης Πανελληνίων εντός του Μήνα;

Ανακοίνωση Ύλης Πανελληνίων εντός του Μήνα;

Οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Β Λυκείου θα έχουν την τύχη να γνωρίζουν την εξεταστέα ύλη που θα διαγωνιστούν του χρόνου στις Πανελλαδικές , τέσσερις μήνες νωρίτερα. Δηλαδή θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας  μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα αντί  τον Αύγουστο όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Όσον αφορά τις αλλαγές το Λύκειο και το νέο σύστημα βάσει του οποίοι οι φετινοί μαθητές της Β Λυκείου θα εισαχθούν του χρόνου (2020) στα ΑΕΙ , θα ανακοινωθούν πριν το Πάσχα , τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, προκειμένου να πάρουν το “δρόμο” για τη Βουλή.

Προ ημερών ανώτατης   πηγής τη  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση του esos δήλωσε ότι

“Ακόμη  ετοιμάζεται το Σχέδιο αλλαγών για το Λύκειο και νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ”.

Σε άλλη ερώτησή μας ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι οι αλλαγές δεν θα φορούν τους μαθητές που φέτος φοιτούν στη Β Λυκείου αλλά της Α Λυκείου το διέψευσε κατηγορηματικά.

Οι αλλαγές στο Λύκειο και νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Τμήματα που θα «κοκκινίζουν» και τμήματα που  θα «πρασινίζουν» στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώνουν οι υποψήφιοι, θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Το χρώμα  δεν θα είναι μόνιμο για κανένα τμήμα, αλλά θα το αποκτά κάθε χρόνο , ανάλογα με τη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων.

Το κόκκινο χρώμα θα δίνεται στα τμήματα που θα έχουν μεγάλη μεγαλύτερη ζήτηση. Σε αυτά τα τμήματα   οι υποψήφιοι θα εισάγονται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Το πράσινο χρώμα θα δίνεται στα τμήματα με τι μικρότερη ζήτηση και θα δίνεται το “σήμα” στους υποψηφίους ότι μπορούν  να εισαχθούν ελεύθερα με το βαθμό του Απολυτηρίου.

 

 

Πηγή

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x