28 Κριτήρια Συνεξέτασης Τελευταίας Μορφής (Διαγωνισμός)

Πριν από μερικές μέρες δόθηκε τέλος στην αγωνία μαθητών και εκπαιδευτικών για τη μορφή που θα έχει η από κοινού εξέταση των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Μετά από μελέτη των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε να αλλάξει για μια ακόμη φορά η μορφή της εξέτασης με αποτέλεσμα να απαιτείται αναπροσαρμογή των βιβλίων της έκθεσης και της λογοτεχνίας προκειμένου να ανταποκρίνονται στις νέες απαιτήσεις μετά και την απόφαση της κ. Κεραμέως για την τελική μορφή της εξέτασης

Για το λόγο αυτό οι Εκδόσεις Χατζηθωμά προχωρούν στην έκδοση ενός νέου βιβλίου με 28 Κριτήρια Αξιολόγησης τα οποία αντιστοιχούν πλήρως στις νέες απαιτήσεις της εξέτασης μετά και τις πρόσφατες αλλαγές της νέας Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως. Επιπλέον, το βιβλίο περιλαμβάνει αναλυτική θεωρία για την συγγραφή του ερμηνευτικού σχολίου που προβλέπεται στη νέα μορφή της εξέτασης και βαθμολογείται με 15 μονάδες. Στις σελίδες του βιβλίου ο μαθητής και ο εκπαιδευτικός θα βρουν αναλυτικά παραδείγματα προσέγγισης και οδηγίες για τη συγγραφή ολοκληρωμένων και άρτιων απαντήσεων οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν το σύνολο των προσφερόμενων μονάδων.

Το βιβλίο προσφέρεται δωρεάν με το σετ 5 βιβλίων προετοιμασίας για το μάθημα που κυκλοφορεί ήδη από τις Εκδόσεις Χατζηθωμά ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να το προμηθευτούν μεμονωμένα σε ανταγωνιστική τιμή.

Η συγγραφική ομάδα αποτελείται από συγγραφείς εγνωσμένου κύρους τους οποίους το κοινό έχει γνωρίσει και αξιολογήσει θετικά από την εργασία τους σε προηγούμενες εκδόσεις που αφορούν το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο Λύκειο.

Το βιβλίο υπογράφουν οι:

α) Μαρία Καζακίδου συγγραφέας εκπαιδευτικών εγχειριδίων για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στη Β Λυκείου και Γ Λυκείου)

Μαρία Σταμλακού, ειδική στη διδασκαλία της θεωρίας και στη μεθοδολογία παραγωγής λόγου (Νεοελληνική Γλώσσα Β Λυκείου και Γ Λυκείου)

Νεοελληνική Γλώσσα – Λογοτεχνία Β Λυκείου Συνεξέταση

β) Κωνσταντίνος Μάντης ,φιλόλογος εξειδικευμένος στη διδασκαλία της νεοελληνικής Λογοτεχνίας συγγραφέας εκπαιδευτικών εγχειριδίων για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία στη Β και Γ Λυκείου

Διαγωνισμός Νεοελληνικής Γλώσσας

Το filologikaGr εξασφάλισε 5 αντίτυπα για ισάριθμους τυχερούς και διοργανώνει διαγωνισμό με έπαθλο 5 βιβλία.

Δηλώστε ονοματεπώνυμο και email στη σελίδα του διαγωνισμού και μπείτε στην κλήρωση για ένα από τα 5 αντίτυπα.

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

 

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

Η Ομάδα του filologika.gr

Για περισσότερη ενημέρωση για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook, και διαβάστε παρόμοια προτεινόμενα θέματα της επικαιρότητας ακριβώς από κάτω!

0
Would love your thoughts, please comment.x